Αναζήτηση στο Goddess.gr

Τοξικοί φίλοι που ήρθε ο καιρός να κάνεις πέρα

  • 15
  •  
  •  
  •  
    15
    Shares

Δεν υπάρχουν μόνο οι επτά θανάσιμες πεθερές αλλά και οι επτά θανάσιμες φίλες. Στη ζωή σου σίγουρα θα έχεις συναντήσει ανθρώπους τοξικούς, με συμπεριφορές όπως αυτές που περιγράφουμε. Βάλε όρια, πάρε τα μέτρα σου και κράτα τις αποστάσεις σου πριν να είναι αργά. Το Goddess.gr βάζει στο μικρισκόπιο τις φιλικές σχέσεις και σε προειδοποιεί: Οι παρακάτω επτά τύποι φίλων είναι άκρως ενοχλητικοί και τοξικοί.

Η πολυλογού μέχρι τελικής πτώσεως

Είναι η φίλη που δε σε αφήνει να αρθρώσεις λέξη, μιλάει ασταμάτητα και λέει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Κουραστηκές μέχρι αηδίας, δε ξέρει να κάνει διάλογο και το παίζει έξυπνη όλη την ώρα, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

Η “όλα γύρω μου γυρίζουν”

Είναι αυτό που θα λέγαμε στην αργκό η φίλη “ψώνιο”. Επιδιώκει να είναι συνέχεια στο επίκεντρο της παρέας και προσπαθεί με κάθε μέσο να κεντρίζει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον με το να σε επισκιάζει. Δεν σε αφήνει καν να κάνεις καμάκι και θεωρεί πως είναι μόνο αυτή και καμία άλλη.

Η φίλη παρτάκιας

Εξ ορισμού αυτό το άτομο δε θα μπορούσε να θεωρηθεί φίλος από τη στιγμή που η φιλία προυποθέτει αμοιβαλιες υποχωρήσεις. Κοιτάζει μόνο τις δικές της ανάγκες κι απορρίπτει κάθε δική σου πρόταση πριν καλά – καλά την ακούσει.

Η φίλη στενός κορσές

Είναι το λεγόμενο “τσιμπούρι”. Δεν αντέχει στην ιδέα και μόνο πως έχεις κύκλο που δε γνωρίζει κι επιδιώκει την αποκλειστικότητα. Μην απορήσεις αν στο τέλος βγαίνεις μονάχα μαζί της και κάνεις περισσότερα πράγματα μαζί της από ότι με το ταίρι σου.

Η miss «ζητάω απεγνωσμένα επιβεβαίωση»

Είναι ο τύπος της γυναίκας που φλερτάρει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Ακόμη κι αν αντιληφθεί το ενδιαφέρον σου για κάποιον, δε θα διστάσει να απλώσει τα πλοκάμια της. Δε θα σε αφήσει να κάνεις ρούπι και κάνει τα πάντα για να επιβληθεί αλλά και να κατακτήσει οποιονδήποτε σε πλησιάζει.

Η φίλη που σε ξεχνάει κάθε φορά που ερωτεύεται

Ο έρωτας σίγουρα τυφλώνει και σίγουρα κάνει κάποιον να χαθεί για ένα διάστημα. Αυτό είναι κάτι το λογικό και φυσιολογικό. Δε γίνεται όμως κάθε φορά που έχει σχέση να σε θυμάται μόνο σε γιορτές και όταν χωρίζει να θυμάται πως είστε αχώριστες.

Η κλαψιάρα

Όλη την ώρα μοιρολατρεί για τη ζωή της, για όλα όσα της πάνε στραβά, για το ότιδε βρίσκει ένα σοβαρό άντρα κτλ. Κάθε φορά που βγαίνετε για καφέ δεν κάνει τίποτα άλλο παρα μόνο γκρινιάζει για την ατυχία στη ζωή της αλλά δεν κάνουν και τίποτα για ν΄αλλάξει τα κακώς κείμενα. Ζει από τη μιζέρια και προσπαθεί με κάθε μέσο να στη μεταδώσει.