Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 οφέλη του να έχεις αδελφή σύμφωνα με την επιστήμη

  • 6
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Αν έχεις αδελφή γνωρίζεις ήδη πως η σχέση μαζί της είναι κάτι το μοναδικό, ακόμη κι αν είστε εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες. Σύμφωνα δε με έρευνες είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να σου έχουν προσφέρει οι γονείς σου καθώς όπως αποδεικνύεται το να έχεις αδελφή σε ωφελεί πολλαπλά, τόσο αναφορικά με την ψυχική σου υγεία, όσο και τη σωματική. Το Goddess.gr βάζει το ζήτημα στο μικροσκόπιο και σου αποκαλύπτει πέντε κύριους λόγους για τους οποίους πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη αν έχεις έστω και μια αδελφή .1. Μια αδελφή σε κάνει περισσότερο ευγενή

Μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι άνθρωποι που έχουν αδελφή είναι γενικά πιο ευγενείς ακόμη κι όταν κάτι τους ενοχλεί. Η μελέτη εξέτασε 395 οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι ήταν οι αδελφές που είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο αναφορικά με τη συγκράτηση και χειρισμό της επιθετικότητας.

2. Μια αδελφή φέρνει θετικά συναισθήματα

Μελέτη του Πανεπιστημίου Brigham Young διαπίστωσε ότι σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι με αδελφή νιώθουν μικρότερη μοναξιά και αισθήματα φόβου και ανησυχίας από τους ανθρώπους χωρίς αδελφή, είτε είναι μοναχοπαίδια, είτε έχουν αδελφό.

3. Οι αδελφές δίνουν αγάπη

Η μελέτη Bringham Young διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι με αδελφές πως απολαμβάνουν το συναίσθημα της αγάπης πολύ περισσότερο από το να έχουν αδελφούς, πόσο μάλλον αν είναι μοναχοπαίδια.

4. Έχοντας αδελφή μειώνεις την πιθανότητα διαζυγίου

Έρευνες δείχνουν πως όσοι έχουν αδέλφια είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα τα προβλήματα στο γάμο τους. Σύμφωνα δε με έρευνες η πιθανότητα διαζυγίου μειώνεται κατά δύο τοις εκατό. Μια πιθανή εξήγηση είναι πως έχοντας αδέλφια έχει μάθει κάποιος να διαχειρίζεται τις συγκρούσεις και να τις επιλύει.5. Μια αδελφή σε κάνει πιο επικοινωνιακή

Δεν ωφελείσαι μόνο εσύ από την παρουσία μιας αδελφής, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια: Οι οικογένειες με τουλάχιστον μία κόρη είναι πιο πιθανό να εκφράσουν συναισθήματα και να επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη ευκολία ενώ οι γιοι τείνουν να φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.