Αναζήτηση στο Goddess.gr

Οι εσωστρεφείς χαρακτήρες γίνονται οι καλύτεροι γονείς

  • 6
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Είναι ο σύντροφός σου εσωστρεφής και πάντα αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνικοποίησή σας; Είναι σπιτόγατος και προτιμάει τα χαλαρά απογεύματα μέσα στο σπίτι παρά τις εξόδους; Πριν του βάλεις το όπλο στον κρόταφο σκέψου την θετική πλευρά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εσωστρεφείς άνδρες γίνονται οι καλύτεροι μπαμπάδες. Ποιοι είναι οι άσσοι που κρύβουν στο μανίκι τους οι εξωστρεφείς άνδρες στο ζήτημα οικογένεια; Αυτά τα χαρακτηριστικά των εσωστρεφών ανδρών ευνοούν τις συντρόφους τους αλλά κυρίως τα παιδιά!

Είναι εξαιρετικοί ακροατές

Η αποτελεσματική επικοινωνία με το παιδί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων κάθε γονέα. Και ένα τεράστιο μέρος της επικοινωνίας βασίζεται στην ακρόαση, μια δεξιότητα που οι εσωστρεφείς έχουν αναπτυγμένη.

Τείνουν ν΄αποφεύγουν τις συγκρούσεις

Χαρακτηριστικό εσωστρέφειας είναι η αποφυγή τεταμένων συζητήσεων. Κρατώντας πράγματα για τον εαυτό τους, οι εσωστρεφείς δύσκολα θα κάνουν φασαρία για το παραμικρό. Και μπορεί στα σοβαρά ζητήματα των διαπροσωπικών σχέσεων αυτό να είναι προβληματικό, στην περίπτωση όμως της ανατροφής παιδιού είναι σωτήριο.

Κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες του παιδιού

Οι γονείς που είναι εσωστρεφείς συνήθως μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα των παιδιών τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Έχουν την τάση να είναι περισσότερο προσανατολισμένοι προς τον εσωτερικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιος αγχώνει περισσότερο τις εργαζόμενες μητέρες; Ο πατέρας των παιδιών ή τα ίδια τα παιδιά;

Επιλέγουν πού θα δώσουν την προσοχή τους

Οι εσωστρεφείς συνήθως φαίνονται ήσυχοι και επιφυλακτικοί. Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι δεν χρειάζονται πολλές διαπροσωπικές σχέσεις και είναι επιλεκτικοί στο πού θα δώσουν την προσοχή τους. Αυτό τους κάνει ταυτόχρονα πιστούς συζύγους και αφοσιωμένους μπαμπάδες.

Είναι σπιτόγατοι

Είναι αλήθεια πως από τη στιγμή που θα έρθει ένα παιδί στη ζωή του ζευγαριού οι έξοδοι μειώνονται ή απλά αλλάζουν χαρακτήρα. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν εσωστρεφή που του αρέσει η άνεση του καναπέ και δεν συνήθιζε τις βραδινές εξόδους και τα ξενύχτια με φίλους.

Είναι πολύ τρυφεροί

Η εσωστρέφεια δεν σημαίνει απαραίτητα έλλειψη τρυφερότητας. Αντίθετα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν μεγάλα αποθέματα στοργικότητας.