Αναζήτηση στο Goddess.gr

Ο πιο φυσικός τρόπος για να ξεφορτωθείς τις ψείρες από το κεφάλι του παιδιού

  • 4
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

Αν τα παιδιά σου πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο σίγουρα η λέξη «ψείρες» σου είναι οικεία, όπως και ο συχνός έλεγχος στα κεφαλάκια τους.

Στο φαρμακείο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα προληπτικά, όπως για παράδειγμα ένα φυσικό σπρέι για προστασία από τις ψείρες αλλά και αντιφθειρικές λοσιόν και κρέμες για την καταπολέμηση του προβλήματος που μπορείς να βρεις σε κάθε φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο όπως για παράδειγμα στο Smile Pharmacy ή το Wecare.

Παράλληλα με τις φαρμακευτικές λύσεις, υπάρχει πάντα και η φυσική μέθοδος που σε συνδυασμό με τις παραπάνω μεθόδους δρα αποτελεσματικά κι εξαφανίζει δια παντός τις ψείρες.

Η φυσική λύση για να πεις αντίο στις ψείρες

Η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας! Τα μόνα που χρειάζεσαι για να απαλλαγείς από τα ζωύφια που «κατασκηνώνουν» στα κεφαλάκια των παιδιών σου είναι το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο.

Σε πρώτη φάση πλύνε το κεφάλι του παιδιού με μηλόξιδο, χωρίς να λυπηθείς την ποσότητα, όσο έντονη κι αν είναι η μυρωδιά. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις ακόμη κι ολόκληρο το μπουκάλι, διαλυμένο σε νερό. Το ξίδι διαλύει τις κολλώδεις ουσίες που βοηθά τις ψείρες να εναποθέσουν κόνιδα. Στη συνέχεια κι ενώ αφήσεις λίγο το ξίδι να δράσει, ξέπλυνε καλά το κεφάλι του παιδιού, άλειψέ το με ελαιόλαδο και τύλιξέ το με μια πετσέτα. Άσε το λαδάκι να δράσει για κάποιες ώρες (αν είναι δυνατό ολόκληρη τη νύχτα) και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό. Θα είναι η πρώτη φορά που θα νιώθεις έντονη χαρά βλέποντας μικρά ζωύφια να πέφτουν νεκρά.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Πώς θα ξεφορτωθείς τις ψείρες δια παντός

Η θεραπεία μπορεί να γίνει παράλληλα με εφαρμογή προϊόντων προστασίας όπως αυτά που προαναφέραμε για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς για παράδειγμα, μετά τη θεραπεία με το ελαιόλαδο να ξεπλύνεις το κεφαλάκι του παιδιού με ένα αντιφθειρικό σαμπουάν και να εφαρμόσεις προστατευτική λοσιόν. Παράλληλα μπορείς να προμηθευτείς και μια ηλεκτρική χτένα για ψείρες που απομακρύνει τις κόνιδες όπως η κλασική τσατσάρα αλλά ταυτόχρονα σκοτώνεις τις ψείρες άμεσα χάρη στην ηλεκτρική τάση.