Αναζήτηση στο Goddess.gr

Παιδί και καλοκαιρινές διακοπές: Πώς θα γεμίσει ο ελεύθερος χρόνος;

  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Το σχολικό έτος τελείωσε και ξαφνικά τα παιδιά αποκτούν άπλεοτ ελεύθερο χρόνο, τόσος που μοιάζει ατελείωτος. Υπάρχουν τρόποι να απασχοληθούν δημιουργικά; Το Goddess.gr σου δίνει μερικές ιδέες και συμβουλές για να τα βοηθήσεις να διαχειριστούν έξυπνα τον ελεύθερο χρόνο, χωρίς όμως να πέσεις στην παγίδα της υπεραπασχόλησης, που στο τέλος τα κουράζει. Σου δίνουμε μερικές ιδέες για να περάσουν καλά τόσο αυτά όσο κι εσύ.

Πώς θα διαλέξεις τα σωστά βιβλία

Το βοβλίο που θα επιλέξεις έχει μεγάλη σημασία κι αυτό διότι για να μπορέσει να “κολλήσει” το παιδί με αυτό, πρέπει να είναι κάτι που το ενδιαφέρει πραγματικά. Δώσε την ευκαιρία στο παιδί σου να πάρει μέρος στη διαδικασία επιλογής αντί να του δώσεις ένα βιβλίο επανάληψης σχολικήε ύλης γιατί το πιθανότερο είναι πως απλά δε θα ασχοληθεί ιδιαίερα με αυτό. Άλλωστε, εκτός από το είδος αυτό των βιβλίων, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε λογοτεχνικά βιβλία για όλες τις ηλικίες αλλά και βιβλία πειραμάτων ιδανικά για παιδιά που τους αρέσουν να πειραματίζονται. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως το βιβλίο που θα πάρεις καλό είναι να συμβαδίζει με την ηλικιά αλλά και την αναγνωστική ωριμότητα του παιδιού για να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ένα βιβλίο που πιθανότατα το δυσκολέψει θα μείνει αδιάβαστο…

Δραστηριότητες εντός σπιτιού

Η τηλεόραση και οι βιντεοταινίες δεν είναι οι μόνες δραστηριότητες που μπορεί να έχει ένα παιδί εντός του σπιτιού. Προσπάθησε να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον με κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγραφιές, ακόμη και εργόχειρα. Τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τις ώρες και πάνω απ΄όλα να εκφραστούν μέσω της τέχνης και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους.

Δραστηριότητες εκτός σπιτιού

Δεν είναι φυσικά μόνο οι δραστηριότητες εντός του σπιτιού αλλά κι αυτές του εξωτερικού χλωρου που είναι αναγκαίες. Πατροπαράδοτα παιχνδια όπως τα μήλα, το κυνηγητό ή ακόμη και η ποδηλασία γυμνάζουν με τρόπο ευχάριστο και προσφέρουν ξεγνοιασιά και χαρά παιχνιδιού. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις βόλτες στη φύση ή την παραλία.