Αναζήτηση στο Goddess.gr

10 λόγοι που αξίζει να γιορτάζεις τη γιορτή της μητέρας σε καθημερινή βάση

 • 7
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

Εμπορική γιορτή ή τιμή στις μαμάδες; Στους υπέρμαχους της πρώτης θεωρίας δίνουμε αρκετούς λόγους, με επιστημονική βάση για να αλλάξουν γνώμη. Γιατί η μητέρα της σημερινής εποχής είναι πραγματικά ηρωίδες. Εργαζόμενη και νοικοκυρά, σύζυγος, και μαμά που καταφέρνει αυτό που φαντάζει αδύνατο: να τα φέρνει όλα εις πέρας!

10 λόγους για να γιορτάζεις τη γιορτή της μητέρας κάθε ημέρα

 1. Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πως αν δεν υπήρχε η μητέρα σου δε θα ζούσες; Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για να ευχαριστήσει ένα παιδί τη μαμά; Της χρωστάει τη ζωή του.
 2. Η γέννα, άλλωστε, από μόνη της είναι κάτι το θαυμαστό αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη διαδικασία.
 3. Και δεν είναι μόνο η ώρα του τοκετού ή οι εννέα μήνες της κυοφορίας. Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες υποφέρουν 2,5 φορές περισσότερο από τους άνδρες από επώδυνες χρόνιες παθήσεις όπως πχ η αρθρίτιδα.
 4. Είναι αυτή που θα ακούσει και θα παρηγορήσει, ότι κι αν συμβεί και θα έχει πάντα μια ανοικτή αγκαλιά. Άλλωστε, σαν τη μητρική αγκαλιά δεν είναι καμία.
 5. Είναι δίπλα στην αρρώστια, χωρίς φόβο μην κολλήσει κι αρρωστήσει. Στέκεται στο προσκεφάλι του παιδιού δίνοντας όλη της την φροντίδα, ξενυχτώντας, ακόμη κι αν την επόμενη ημέρα την περιμένει πρωινό ξύπνημα για τη δουλειά.
 6. Η μαμά είναι στην πραγματικότητα ο στυλοβάτης της οικογένειας κι αυτή που κρατάει τις ισορροπίες, ειδικά όταν τα ζητήματα είναι συναισθηματικά. Ξέρει πως νιώθει το βλαστάρι της χωρίς καν να μιλήσει.
 7. Είναι επίσης η μόνη που θα πει την αλήθεια χωρίς «αλλά» και περιστροφές, ακόμη κι αν πονάει.
 8. Και φυσικά δεν είναι μόνο η ωμή αλήθεια αλλά και η «κατσάδα» που θα δώσει για να σε επαναφέρει σε τάξη όταν χρειαστεί. Πού και πού χρειάζεται κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
 9. Μια μαμά κάνει καθημερινά θυσίες για τα παιδιά της κι είναι πρόθυμη να δώσει μέχρι και την ίδια της τη ζωή γι΄ αυτά.
 10. Σαν τη μητρική αγάπη δεν υπάρχει άλλη. Η αγάπη που προσφέρει είναι ανιδιοτελής και δίχως όρους. Δεν περιμένει ανταλλάγματα, ούτε καν ευχαριστίες.