Αναζήτηση στο Goddess.gr

Αγάπη ή συνήθεια; Πού βασίζεται η σχέση σου;

  • 4
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

Αγάπη ή συνήθεια; Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν η σχέση σου στηρίζεται στη ρουτίνα ή βασίζεται σε αληθινά συναισθήματα; Δες τα σημάδια και τις διαφορές μεταξύ πραγματικής αγάπης και συνήθειας. To Goddess.gr για μια ακόμη φορά βάζει τη σχέση στο μικροσκόπιο.

6 Διαφορές μεταξύ της αγάπης και της συνήθειας

Η αλήθεια είναι πως όταν η σχέση περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, της συγκατοίκησης ή ακόμη και του γάμου, η καθημερινή τριβή και τα προβλήματα της καθημερινότητας κάνουν τη σχέση να μοιάζει βαλτωμένη. Ο ενθουσιασμός και η μαγεία υποχωρούν και στη θέση τους έρχεται η καθημερινότητα. Αυτό μπορεί να δώσει έδαφος στη μονοτονία και να οδηγήσει σε αμφισβήτηση ως προς το αν αυτό που νιώθεις για το σύντροφό σου είναι αληθινή αγάπη ή μένεις μαζί του από καθαρή συνήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Power of Love tips για να βρεις το άλλο σου μισό

Πριν τα βάψεις μαύρα και δώσεις την απάντηση της “συνήθειας” κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις. Ακόμη κι αν οι απαντήσεις δεν είναι οι καλύτερες, να θυμάσαι πως πάντα υπάρχουν τρόποι να ανανεώσεις τον έρωτα και να ανάψεις τη σπίθα σε μια σχέση που βαλτώνει.

Ιδού όσα πρέπει να αναρωτηθείς:

Σε ενοχλούν όλα όσα κάνει;

Έχουν αρχίσει να σε ενοχλούν συμπεριφορές που ανέκαθεν είχε αλλά δεν έδινες σημασία; Μπορεί κάποτε να σου πέρναγαν απαραρατήρητες αλλά τώρα σου τη δίνουν στα νεύρα; Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν σε τσαντίζει το παραμικρό, από το θόρυβο που κάνει όταν τρώει, μέχρι το ότι δε φόρεσε το t-shirt που σου αρέσει , τότε χωρίς αμφιβολία κάτι άλλο συμβαίνει στη σχέση. Αξιολόγησέ το και προσπάθησε να το επιλύσετε μαζί για να μη ρουτινιάσετε.

Προσπαθείς να τον αποφύγεις με κάθε ευκαιρία;

Κάθε φορά που σχεδιάζετε να κάνετε κάτι μαζί, όπως για παράδειγμα ένα ταξίδι, εύχεσαι να του ανακαλέσουν την άδεια στη δουλειά; Θα προτιμούσες να έκανες την εκδρομή με μια φίλη; Δε χρειάζεται ερώτημα. Μην εθελοτυφλείς αν συμβαίνει αυτό, η σχέση σας περνάει σοβαρή κρίση και οφείλεις να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου. Κάνε το τεστ και προσπάθησε να περάσεις ένα ρομαντικό διήμερο με το σύντροφό σου. Όσο και να έχει ρουτινιάσει η σχέση σας, οι διακοπές και ο χρόνος που θα περάσετε μαζί μακριά από παιδιά, συγγενείς και προβλήματα σίγουρα θα ανάψει τη σπίθα αν υπάρχει πραγματική αγάπη.

Το λες το σ΄αγαπώ αβίαστα;

Είναι μόνο μια φράση αλλά πίσω από το σ΄αγαπώ κρύβονται τόσο ξεχωριστά συναισθήματα. Κάθε φορά που το λες σκέψου αν το κάνεις μηχανικά ή το εννοείς. Αν αντιληφθείς πως απλά το λες για να το πεις, από συνήθεια, τότε ήρθε η ώρα για τονωτικές ενέσεις στη σχέση.

Πώς είναι οι ερωτικές σας επαφές;

Η οικειότητα και η ερωτική επαφή ενός ζευγαριού είναι πολύ σημαντικές για ένα ζευγάρι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα παιδιά κι αν έχουν. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Ειδικά στη περίπτωση που έχετε δημιουργήσει οικογένεια, οι επαφές σας θα έχουν μειωθεί, αν όμως η σπίθα υπάρχει ακόμη τότε το σίγουρο είναι πως υπάρχει αγάπη και μάλιστα μεγάλη!

Υπάρχουν εκπλήξεις στη σχέση σας;

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Και τα μικρά πράγματα είναι που δίνουν χρώμα και νόημα στη ζωή. Από μια πρόσκληση σε δείπνο, ένα απροσδόκητο σ΄αγαπώ, ένα φιλί που έσκασε στα ξαφνικά, ένα ερωτικό μήνυμα στο κινητό ή ένα ρομαντικό σημείωμα στο ψυγείο, όλα βροντοφωνάζουν αγάπη!

Νιώθεις την ανάγκη να συζητήσεις μαζί του;

Η καλή επικοινωνία είναι θεμέλιο για όλες τις σχέσεις, πόσο μάλλον για τις ερωτικές. Χωρίς αμφιβολία, δύο άνθρωποι που πραγματικά αγαπιούνται συζητούν τα πάντα, ακόμη και τα πιο δυσάρεστα. Όταν κρατάς σιγή ιχθύος για τα προβλήματά σου και δεν ανοίγεσαι στο σύντροφό σου, σηκώνεις τοίχο στη σχέση σας. Φρόντισε να το διορθώσεις για να μην καταλήξετε να μένετε μαζί από συνήθεια και μόνο.