Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα καταπολεμήσεις την υπνηλία με φυσικούς τρόπους

  • 6
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Αν και οι περισσότεροι έχουν βρει τον πρωινό καφές ως το μαγικό “φίλτρο” που καταπολεμά την υπνηλία, υπάρχουν κι άλλες επιλογές, υγιεινές κι αποτελεσματικές, χωρίς καφείνη. Το Goddess.gr σου δίνει λύσεις και σου προτείνει τρόπους για να καταπολεμήσεις την κόπωση και την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας απ΄όπου κι αν προέρχεται.

Γιατί νιώθεις κόπωση κι υπνηλία;

Είτε πρόκειται για κακή ποιότητα ύπνου, είτε σε περιτριγυρίζει κάποια ίωση, με τα μέσα αυτά θα τονώσεις τον οεγανισμό σου, δίνοντάς του την απαραίτητη ενέργεια και ζωντάνια για να αναταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της ημέρας. Το βασικό όμως και κύριο, πριν υποδείξουμε “τα μαγικά φίλτρα” είναι να αναζητήσεις τις αιτίες και να λάβεις τα μέτρα σου. Ο οκτάωρος ύπνος σε καηθμερινή βάση κρίνεται αναγκαίος καθώς και μια γενική αίματος που θα δείξει πιθανή έλλειψη βιταμινών κι άλλων ιχνοστοιχείων. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης, η μόνη αποτελεσματική λύση είναι ο εντοπισμός της αιτίας που την προκαλεί. Δευτερευόντως και μόνο, μπορούν να λειτουργήσουν τα φυσικά “γιατροδόφια” που σου προτείνουμε.

Πράσινο τσάι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της υπνηλίας. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχει βοηθούν στη ρύθμιση του ύπνου και συμβάλλουν στην αύξηση του επιπέδου ενέργειας.

Σμούθι με γαιούρτι και μπανάνα

Το ενεργειακό αυτό σμούθι περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενεργοποίηση τόσο των σωματικών όσο και των πνευματικών λειτουργιών. Από την άλλη και τα δύο συστατικά του περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στην τόνωση του διαχωρισμού της σεροτονίνης και της μελατονίνης κάτι που αυξάνει την ποιότητα του ύπνου. Μπορείς να το πιείς είτε το πρωί για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, είτε το μεσημέρι για να ανανεώσεις τις δυνάμεις σου.

Νερό με μηλόξιδο

Χάρη στην αποτοξινωτική του δράση το ξίδι μηλίτη βοηθά σε περιπτώσεις κούρασης. Περιέχει φυσικά ένζυμα και κάλιο που ανακουφίζουν το αίσθημα της υπνηλίας και της αδυναμίας. Μια κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό αρκεί για να δεις τα οφέλη του.