Αναζήτηση στο Goddess.gr

Κλιματιστικό: Σε ποια θερμοκρασία να το ρυθμίσεις και τι να προσέξεις

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Ο κλιματισμός είναι από τους πιο εύκολους κι αποτελεσματικούς τρόπους για να βρει κάποιος δροσιά στην πόλη. Η ευεργετική του δράση βέβαια μπορεί εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ αν δεν προσέξεις. Το Goddess.gr σου δίνει μερικές συμβουλές για να δροσίζεσαι στον καύσωνα χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστα επακόλουθα στο κλιματιστικό σου.

Σε ποιά θερμοκρασία ρυθμίζεις το κλιματιστικό;

Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να ρυθμίζουν το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με το σκεπτικό πως ο χώρος θα δροσιστεί νωρίτερα. Για σωστή απόδωση του κλιματιστικού αλλά και για να μην καταλήξεις με κρυλολόγημα και ψύξη μέσα στο καλοκαίρι, καλό θα ήταν να το ρυθμίσεις στους 24 με 25 βαθμούς. Η δηγία αλλάζει σε περίπτωση ύπνου με αναμμένο το κλιματιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα είναι η θερμοκρασία να βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια του ύπνου οι λειτουργίες του οργανισμού επιβραδύνονται και το σώμα παράγει λιγότερη θερμότητα, οπότε δεν χρειάζεται ο χώρος να είναι ιδιαίτερα κρύος.

Πάρε ζακέτα!

Μπορεί ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει και η ζακέτα να φάινεται το άχρηστο αξεσουάρ της εποχής, ωστόσο, η εναλλαγή από τη ζέστη στο κρύο κάθε φορά που μπαίνεις από εξωτερικό χώρο σε κλιματιζόμενη αίθουσα, είναι αυτή που θα σε ρίξει στο κρεβάτι. Δώσε στον οργανισμό σου την ευκαιρία να προσαρμοστεί στη νέα θερμοκρασία με το να ρίχνεις για λίγο στην πλάτη σου μια ζακέτα, ειδικά αν έχεις ιδρώσει.

Προσοχή στο ρεύμα αέρα

Μην κάθεσαι στο ρεύμα του κρύου αέρα. Όσο κι αν αυτό εν πρώτοις φαίνεται ανακουφιστικό, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ψύξη. Στην ίδια λογική καλό θα ήταν να σκεπάζεσαι με ένα σεντόνι όταν κοιμάσαι με ανοιχτό το κλιμτιστικό.

Μη ξεχνάς τον καθαρισμό των φίλτρων

Τελευτάιο αλλά εξίσου σημαντικό που καλό είναι να μην αμελείς είναι ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού. Το καλό πλυσιμό τους για την απομάκρυνση βακτηριδίων και σκόνης αλλά και η σωστή συντήρηση από ψυκτικό κρίνονται απαραίτητα.