Αναζήτηση στο Goddess.gr

Τι είναι τα «τσάκρα» και πώς θα καταλάβεις εάν τα δικά σου είναι μπλοκαρισμένα;

  • 8
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Θα έχεις σίγουρα ακούσει τον όρο «τσάκρα» σε κάποιο μάθημα γιόγκα ή σε κάποια άλλη εφαρμογή διαλογισμού, αλλά δεν είσαι σίγουρη τι ακριβώς είναι και γιατί μπορεί να είναι σημαντικά. Ήρθε η ώρα να μάθεις όσα πρέπει για αυτά τα κέντρα ενέργειας και τι θα πρέπει να κάνεις, εάν υποπτεύεσαι ότι τα δικά σου είναι μπλοκαρισμένα(εάν αποφασίσεις ότι πιστεύεις σε αυτού του είδους τα πράγματα).

Οπότε, τι είναι τα τσάκρα;

Η λέξη αυτή προέρχεται από τα σανσκριτικά και μεταφράζεται ως «τροχός» ή «δίσκος», αναφερόμενη στο σχήμα αυτών των περιστρεφόμενων ενεργειακών κέντρων που ενώνουν το νου, το σώμα και το πνεύμα. «Όλοι μας έχουμε επτά κύρια ενεργειακά κέντρα, τα οποία είναι γνωστά και ως τσάκρα, σε όλο μας το σώμα, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και πηγαίνοντας προς τα κάτω στο τέλος της σπονδυλικής στήλης», αναφέρει η Sharla Martin, διευθύντρια σπα. Και κάθε ένα από αυτά τα κέντρα έχει και μία συγκεκριμένη λειτουργία. Το έκτο κέντρο ή αλλιώς πιο γνωστό ως «Τρίτο Μάτι» τσάκρα, για παράδειγμα, εντοπίζεται στο κέντρο του μετώπου σου και είναι υπεύθυνο για τη διαίσθηση και την εμπιστοσύνη.

Και γιατί είναι τα τσάκρα σημαντικά;

«Τα τσάκρα επεξεργάζονται και μεταβιβάζουν την ενέργεια που χρειάζεται για την υγεία και τη ζωντάνια μας», εξηγεί η Jissel Ravelo, θεραπεύτρια σε κέντρο ευεξίας. Και σύμφωνα με την παράδοση της γιόγκα, όταν τα τσάκρα σου είναι ανοιχτά, η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη σε όλο σου το σώμα. Αλλά, όταν τα τσάκρα σου είναι μπλοκαρισμένα, η εσωτερική ενέργεια συσσωρεύεται και ρίχνει σε ανισορροπία τη σύνδεση μυαλού, σώματος και πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 απλές τεχνικές διαχείρισης θυμού

Πώς θα καταλάβεις ότι τα τσάκρα σου είναι μπλοκαρισμένα;

«Κάποιες καλές ενδείξεις ότι ένα ή περισσότερα από τα τσάκρα σου είναι κλεισμένα είναι εάν αγωνίζεσαι με ένα μοτίβο που δεν φαίνεται να αλλάζει, εάν αισθάνεσαι βαριά ή νιώθεις εξάντληση χωρίς προφανή λόγο ή αν υπάρχει γενικά κάποια σωματική δυσφορία ή δυσκαμψία», λέει η Ravelo.

Και πώς θα ξεμπλοκάρεις τα τσάκρα σου;

Αρχικά, θα πρέπει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και να το συνδυάσεις με ένα ή περισσότερα τσάκρα, με τη βοήθεια ίσως ενός ειδικού θεραπευτή. Έπειτα, ανάλογα με την περιοχή που έχει φράξει υπάρχουν και διαφορετικές ενέργειες που απαιτούνται για να ελευθερωθεί το σημείο, όπως η χρήση κρυστάλλων, αιθέριων ελαίων, γιόγκα, διαλογισμού ή και χρήσης του γραπτού λόγου.