Αναζήτηση στο Goddess.gr

Τι να παραγγείλεις στο εστιατόριο όταν κάνεις δίαιτα

  • 9
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Και άρχισες δίαιτα. Ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα άρχισες να τρως πιο ισορροπημένα και να σκέφτεσαι δεύτερη φορά τι βάζεις μέσα στο υπέροχο αυτό μηχάνημα της φύσης, που λέγεται, σώμα. Η παρέα όμως δεν λέει να σταματήσει να βγαίνει έξω για φαγητό και έρχεσαι συνεχώς στη θέση να πρέπει να παραγγείλεις κάτι «διαιτητικό» χωρίς να το κάνεις και ζήτημα. Το goddess.gr σου δίνει μερικές ιδέες για το τι να παραγγείλεις στο εστιατόριο όταν κάνεις δίαιτα.

Εδώ που τα λέμε, ο μόνος τρόπος να τηρήσεις απόλυτα μια δίαιτα είναι να τρως σπίτι σου. Αλλά επειδή δεν θέλουμε μια δίαιτα να βλάψει την κοινωνικότητά σου, ούτε και την καλή σου ψυχολογία, ιδού τι θα μπορούσες να παραγγείλεις από ένα τυπικό μενού σε εστιατόριο.

https://www.instagram.com/p/Bjr4-GBhDFg/?hl=el&taken-by=topveganplaces

Η δίαιτα ξεκινάει από το σπίτι

Μην βγεις έξω για φαγητό, θεονήστικη. Με την ίδια λογική που καλό είναι να μην πας για ψώνια στο σουπερμάρκετ όταν πεινάς, γιατί τότε στο καλάθι σου προσγειώνονται προϊόντα που σε άλλη περίπτωση ούτε που θα κοιτούσες. Φρόντισε να έχεις φάει κάτι και να έχεις πιει νερό πριν πας στο εστιατόριο, ώστε να παραγγείλεις με το μυαλό και όχι με την κοιλιά σου.

Πρώτο πιάτο – σαλάτα ή σούπα

Αν ξεκινήσεις το γεύμα σου με μια σαλάτα ή με μία ελαφριά σούπα συνήθως χορταίνει πιο γρήγορα. Φυτικές ίνες και νερό σου κάνουν καλό. Φυσικά πρόσεξε το dressing στη σαλάτα και τα λιπαρά στη σούπα.

Κυρίως πιάτο – Κάτι ψητό ή ψάρι

Όλα τα εστιατόρια στο μενού έχουν και ένα «απλό» πιάτο. Ψητό κοτόπουλο, ψητό κρέας, θαλασσινά ή ψάρι. Όσο λιγότερο σύνθετο είναι ένα πιάτο τόσο το καλύτερο. Καλό θα ήταν να ζητήσεις να μην συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή ρύζι. Ψητά λαχανικά ή σαλάτα είναι η πιο καλή επιλογή για να αποφύγεις τα κρυφά λιπαρά.

https://www.instagram.com/p/BiCUZJ0Bb6S/?hl=el&taken-by=topveganplaces

Το μέγεθος της μερίδας

Η τεράστιες μερίδες κάνουν μπαμ. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε ότι όταν ο σερβιτόρος φέρνει ένα… βουνό πάνω σε ένα πιάτο και το βάλει μπροστά σου, δεν χρειάζεται να το φας όλο. Πρότεινε να το μοιραστείς με μια φίλη σου ή μην ντραπείς καθόλου να πάρεις το μισό για το σπίτι.

Τα ένοχα συμπαρομαρτούντα

Μείνε στο κυρίως πιάτο σου και μην υποκύψεις στον πειρασμό που λέγεται «παπάρα» στη χωριάτικη και τηγανητή πατάτα στην τυροκαυτερή. Προτίμησε να ανοίξεις μια όμορφη συζήτηση και να απολαύσεις μπουκιά με τη μπουκιά τις γεύσεις στο πιάτο σου. Παρούσα στη στιγμή. Μπορείς να πιείς και ένα ποτηράκι κρασί.

Επιδόρπιο γιόκ

Εδώ τα χαλάμε. Τα γλυκά στα εστιατόρια έχουν πολλή ζάχαρη και καλύτερα να τα αποφύγεις. Μπορείς όταν οι άλλοι τρώνε γλυκό να πάρεις ένα καφέ, ακόμα και latte ή cappuccino. Εκτός αν, δεν μπορείς να στερηθείς το γλυκάκι σου, οπότε καλύτερα να το φέρεις μαζί σου από το σπίτι για να είναι υγιεινό και διαιτητικό.