Αναζήτηση στο Goddess.gr

7 νοητικοί τρόποι για να διεκδικήσεις και να καταφέρεις όσα θέλεις

  • 15
  •  
  •  
  •  
    15
    Shares

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνεις πιο διεκδικητική στη ζωή σου και αυτό το εννοούμε από τη θετική του πλευρά. Είναι σημαντικό να έχεις καλή σχέση με το συναίσθημά σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναπτύξεις τη δύναμη, την αντοχή και την προσαρμοστικότητα που θα ενισχύσουν τους στόχους σου. Πολλοί θα βρεθούν στο δρόμο σου για να σε παρακάμψουν, να σε εκφοβίσουν, να σου βάλουν τρικλοποδιές. Εκεί πρέπει να «σκληρύνεις» και να δείξεις τη δύναμή σου!

Το goddess.gr σου δίνει 7 νοητικούς τρόπους για να διεκδικήσεις και να καταφέρεις όσα θέλεις.

Δούλεψε τόσο σκληρά ώστε να θέλεις ξεκούραση

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο μιλούν για την αξία του διαλογισμού και του καλού ύπνου. Η ξεκούραση είναι ιερή. Και πρέπει να έρχεται αφού όλη τη μέρα έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για την εξέλιξή μας. Βάλε τα δυνατά σου σε κάθε πρότζεκτ, διεκδίκησε ό,τι σου αναλογεί και πάρε το καλύτερο που έχει να σου δώσει κάθε επαφή της ημέρας. Χωρίς γκρίνια και αρνητικές σκέψεις. Φρόντισε τους γονείς, τον σύζυγο, τον φίλο σου, το σκυλάκι και τα παιδιά σου και έπειτα ξεκουράσου. Κανείς δεν γεννήθηκε από … μάρμαρο. Όλοι έχουν δουλέψει σκληρά για την επιτυχία κι ας μην φαίνεται.

Τελείωνε ό,τι αρχίζεις

Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν ολοκληρωμένοι στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους είναι ότι ξεκινούν κάτι και το αφήνουν στη μέση. Οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει τους στόχους τους τελειώνουν αυτό που άρχισαν και διεκδικούν την αναγνώριση. Ή το τελειώνουν ή το αφήνουν για κάτι πολύ καλύτερο.

Διάβασε επίσης: 7 πράγματα που κάνουν κάθε πρωί οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Focus σε ένα πράγμα τη φορά

Το multi-tasking – το να κάνεις πολλά πράγματα την ίδια στιγμή – δεν είναι πλέον της… μόδας. Η νευροεπιστήμη επιβεβαιώνει με μελέτες της ότι το σύστημά μας είναι φτιαγμένο για να κάνει ένα πράγμα τη φορά. Και μόνο 2.5 % των ανθρώπων είναι φτιαγμένοι να κάνουν πολλά ταυτόχρονα και να τα … καταφέρνουν εξίσου καλά. Και όταν εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε και νομίζουμε ότι τα πάμε καλά, είναι αυταπάτη. Η δύναμη έρχεται από το να αισθάνεσαι full force συγκεντρωμένος σε αυτό το ένα πράγμα που κάνεις κάθε στιγμή.

https://www.instagram.com/p/Bhf_zFTFwvF/?tagged=powerfull

Ενθάρρυνε τον εαυτό σου και τους συνεργάτες σου

Το «Διαίρει και βασίλευε» είναι παρωχημένο και επικίνδυνο. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους γύρω σου και δώσε συγχαρητήρια σε κάθε αξιόλογη προσπάθεια. Φυσικά κάνε το ίδιο και στον εαυτό σου με κάθε ευκαιρία. Η θετική αντιμετώπιση μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα και να γεννήσει νίκες. Όλοι θέλουν να βρίσκονται κοντά σε έναν άνθρωπο που τους δίνει θετική ενέργεια.

Να είσαι σε εγρήγορση για να δεις την αλλαγή

Η αλλαγή είναι κάτι αναπόφευκτο. Πάντα έρχεται να μας βρει, όπου και να κρυφτούμε, όπως και να προσπαθούμε να την καθυστερήσουμε. Αν είσαι σε εγρήγορση θα καταλάβεις πώς αλλάζουν τα πράγματα στη ζωή σου, ώστε να πάρεις αποφάσεις. Εδώ ταιριάζει και το ρήμα «ψυχανεμίζομαι».  Καταλαβαίνοντας αμυδρά την επικείμενη αλλαγή, μπορείς να χτίσεις για την αυριανή σου επιτυχία και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα πιο εποικοδομητικά.

Διάβασε επίσης: 8 tips που θα φέρουν στη ζωή σου περισσότερη ευτυχία

Πάρε την ευθύνη των πράξεών σου

Να σου πούμε έναν σίγουρο τρόπο να αποτύχεις; Ρίξε στους άλλους την ευθύνη για τις επιλογές σου. Βρες δικαιολογίες και πέτα το μπαλάκι στους άλλους – αυτούς τους «κακούς». Πρόβλημα! Όλα ξεκινούν από εσένα. Θα κάνεις άλματα μόλις ανακαλύψεις αυτή τη μικρή αλήθεια. Κανείς δεν θα σε σώσει, κανείς δεν θα σε βοηθήσει, εκτός από τον εαυτό σου. Σε άσχημες και καλές στιγμές, πάρε την ευθύνη, και προχώρα με τη νοοτροπία του νικητή.

Ο στόχος; Να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερη

Αν παλεύεις να καταλάβεις ποιο είναι το πάθος σου, η αποστολή σου, ο στόχος σου, ξεκίνησε με κάτι πολύ απλό: Να γίνεσαι καλύτερη κάθε μέρα που περνάει. Έχεις χρόνο, χρησιμοποίησέ τον για να ανακαλύψεις όλα όσα σου αρέσουν. Διάλεξε καινούργιες δραστηριότητες, που όταν τις ολοκληρώνεις θα νιώθεις έναν μικρό θρίαμβο. Συγκέντρωσε πολλούς θριάμβους! Και αν αποτυγχάνεις, χρήσιμο και αυτό. Θυμήσου ότι ο μόνος άνθρωπος που θέλεις να συγκρίνεσαι είναι ο χθεσινός εαυτός σου.