Αναζήτηση στο Goddess.gr

8 tips που θα φέρουν στη ζωή σου περισσότερη ευτυχία

  • 18
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares

Όλοι ψάχνουμε την ευτυχία. Για κάποιους σημαίνει περισσότερες όμορφες στιγμές στην καθημερινότητα, για άλλους λιγότερο άγχος που σχετίζεται με την απόδοση. Κάποιοι το φιλοσοφούν και συνδέουν την ευτυχία με την… ελευθερία! Προχωρημένο; Πάντως, η κατάκτηση της ευτυχίας είναι πιο δύσκολη και από τον ορισμό της.

Με το στρες της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις, τα παιδιά και τις μυριάδες λεπτομέρειες που πρέπει να σκέφτεσαι για την οικογένειά σου, τον εργοδότη σου και τους φίλους σου, διασπάσαι. Νιώθεις ότι σε τραβούν από εκατό κατευθύνσεις. Εκεί κάπου ξεχνάς ότι όλα αυτά είναι συνειδητές επιλογές σου. Ψυχολόγοι και life coaches υποστηρίζουν ότι η αλλαγή προς ένα πιο ευχαριστημένο μοντέλο ζωής είναι συνειδητή επιλογή και ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Λένε μάλιστα ότι 40% της ευτυχίας μας περνάει αποκλειστικά από το δικό μας χέρι. Έχουν δίκιο;

Διάβασε 8 απλά tips που χρειάζεται μια goddess για να ανοίξει την πόρτα στην ευτυχία και δες τρόπους να διεκδικήσεις πολλές αυθεντικές στιγμές χαράς.Δώσε προτεραιότητα στην ευτυχία σου

Βάλε στόχο – με το μυαλό σου – την προσωπική σου εξέλιξη και καλλιέργησε την αληθινή σου πλευρά. Αν θέλεις να είσαι πιο ευτυχισμένη στη δουλειά, εκπαιδεύσου σε κάτι νέο που θα σε βοηθήσει. Αν θέλεις να εξελιχθείς στην προσωπική σου ζωή, σκέψου πώς μπορείς να βελτιώσεις την συμπεριφορά σου και τον τρόπο που δίνεις και παίρνεις αγάπη. Δώσε σημασία στο να αποκτήσεις τις δεξιότητες που σου λείπουν στις περιοχές που αισθάνεσαι πιο αδύναμη.

Επικέντρωσε στα θετικά

Οι μηχανισμοί της ανθρώπινης επιβίωσης είναι ρυθμισμένοι από τη φύση να κάνουν φόκους στα αρνητικά και όχι στα θετικά της ζωής – προφανώς για να βρίσκεται ο άνθρωπος σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή του. Για να αντιπαρέλθεις αυτό τον μηχανισμό, άρχισε να δίνεις προσοχή στην καλή πλευρά της ζωής, να είσαι ευγνώμων. Εκτίμησε τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Από την πρώτη ανάσα που παίρνεις μόλις ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί μέχρι το γεγονός ότι σήμερα έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου.

Κάνε διαλογισμό και μείνε παρούσα στη στιγμή

Ο διαλογισμός και η εφαρμογή της λεγόμενης ενσυνειδητότητας (mindfulness) ηρεμούν το μυαλό και το σώμα, και φέρνουν γαλήνη και ευτυχία. Δεν χρειάζεται αυτόματα να πεις «δεν είναι για μένα ο διαλογισμός», γιατί φαντάζεσαι πώς πρέπει να γίνεις σαν τους αποστεωμένους… γιόγκι που αιωρούνται! Πέτα το κινητό και ξεκίνα με λίγα λεπτά απόλυτης ησυχίας στο αγαπημένο σημείο του σπιτιού σου. Επικέντρωσε στην ανάσα σου και προσπάθησε να διαλογιστείς τις σκέψεις να γίνονται πουλιά και να πετούν μακριά. Έχεις κάνει μια πολύ καλή αρχή!

Χαμογέλασε, πάει πέρασε!

Δεν μπορεί να μην υπάρχουν πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς ή και να ξεκαρδίζεσαι! Δώσε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτά και όσο χαμογελάς θα δεις ότι η διάθεσή σου καλυτερεύει και οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν πιο θετικά.

Ευχαριστώ για…

Κάνε λίστα ευγνωμοσύνης. Μετά από λίγες μέρες και όσο γεμίζουν οι σελίδες θα καταλάβεις ότι τα πράγματα που έχεις -υλικά και άυλα- είναι πολλά και σημαντικά. Ξόδεψε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα να τα σκεφτείς και διατύπωσε δυνατά τη φράση «Ευχαριστώ για…» αναφέροντας το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε ημέρας. Όταν θυμάσαι τις ευλογίες της ζωής, συνήθως τα μικροπράγματα που σε ρίχνουν ψυχολογικά αποκτούν μικρότερη σημασία.

Δώσε το δικό σου ορισμό στη λέξη «επιτυχία»

Αντί να σκέφτεσαι συνεχώς ότι πρέπει να έχεις λεφτά και να είσαι μοντέλο για να είσαι ευτυχισμένη, σκέψου λίγο ότι είσαι υπέροχη με τις ατέλειές σου. Επίσης, αναδιατύπωσε τον προσωπικό σου ορισμό για το τι είναι επιτυχία, βάζοντας παραμέτρους όπως η γνώση, η πρόοδος, οι εμπειρίες, η φιλία, το θάρρος, η υγεία, τα πολύτιμα διδάγματα από τα λάθη. Αν επιλέξεις να σκέφτεσαι λιγότερο αρνητικά, θα βελτιωθεί η απόδοσή σου και θα αυξηθούν έτσι και οι πιθανότητες να πετύχεις αυτό που θέλεις.Πάρε ενέργεια από τη φύση

Πέρασε χρόνο στη φύση. Στο πάρκο, στη θάλασσα ή ακόμα και μέσα στα λουλούδια στο… μπαλκόνι σου. Γείωσε τον εαυτό σου και πάρε ενέργεια για το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. Αν μπορείς να εισάγεις στο πρόγραμμά σου κάποιες ώρες παιχνιδιού, με το κατοικίδιο ή με παιδιά ή και με τις φίλες σου, θα δεις ότι τα επίπεδα ευτυχίας θα ανέβουν – ευγενική χορηγία της μητέρας φύσης.

Οραματίσου ότι είσαι η καλύτερη

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να «βλέπεις» τον εαυτό σου ευχαριστημένο μπορεί να έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Ίσως το αισθάνεσαι παρατραβηγμένο, αλλά έχει επίδραση ακόμα και στο σώμα σου. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις εξετάζοντας τους τομείς στη ζωή σου που θέλεις να δεις άμεση αλλαγή. Εκεί που θέλεις να ανεβάσεις την ενέργεια. Κατόπιν, δημιούργησε μια λίστα με πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις κάθε μέρα για να σπονσοράρεις τη χαρά. Και κράτα ημερολόγιο. Οι λέξεις είναι σημαντικές γιατί διαμορφώνουν πραγματικότητες. Χρησιμοποίησε μόνο θετικές λέξεις που θα σε κάνουν πιο δυνατή.