Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 έξυπνοι τρόποι για να βρίσκεις πάντα το χρόνο για όσα αγαπάς

  • 9
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερος χρόνος απομένει για χόμπι και άλλες ευχάριστες ασχολίες. Οι ευθύνες και η εργασία δεν αφήνουν χώρο για όλα όσα κάποτε αγαπούσες. To Goddess.gr σου δίνει συμβουλές και σου αποκαλύπτει πέντε έξυπνους τρόπους για να δημιουργήσεις το χώρο και το χρόνο για όλα όσα αγαπάς κι έχεις παραγκωνίσει.Μήπως κάνεις σπατάλη χρόνου;

Η βασική αρχή είναι η καταγραφή του χρόνου και των δραστηριοτήτων της ημέρας έτσι ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις πόσο χρόνο ξοδεύεις και σε ποιες δραστηριότητες. Υπάρχει τρόπος να συμπτύξεις λίγο το πρόγραμμα ώστε να εξασφαλίσεις έστω και μια ελεύθερη ώρα σε μια ημέρα της εβδομάδας, όποια κι αν είναι αυτή; Αν για παράδειγμα ξεκινώντας από τη Δευτέρα, καταφέρεις να εξασφαλίσεις 10 επιπλέον λεπτά την ημέρα αρκούν για να έχεις ελεύθερη μια ολόκληρη ώρα την Κυριακή !

Μια φορά την εβδομάδα κλείσε ραντεβού!

Είτε πρόκειται για ραντεβού με το σύντροφό σου ή απλά για συνάντηση με ένα φίλο, το να καθιερώσεις μια έξοδο τουλάχιστον μια συγκεκριμένη ημέρα την εβδομάδα θα σε αναζωογονήσει και θα μειώσει το αίσθημά σου της ρουτίνας και έλλειψης χρόνου. Εκτός αυτού θα σε ενεργοποιήσει. Καθιέρωσέ το.

Πάρε ατζέντα

Όσο κι αν την υποτιμάς μια ατζέντα είναι πολύτιμη! Θα σε βοηθήσει να κάνεις ορθό προγραμματισμό και να έχεις συγκεντρωμένες όλες σου τις υποχρεώσεις, αντί να στύβεις το μυαλό σου προσπαθώντας να θυμηθείς το ημερήσιο πρόγραμμα και τα κενά της ημέρας. Η οργάνωση είναι το Α και το Ω για την εξοικονόμηση χρόνου.Σκέψου τις ανάγκες σου

Κάποιες φορές είναι καλό να γίνεσαι εγωίστρια, με μέτρο. Δε γίνεται να είσαι πάντα δίπλα σε όλους και διαθέσιμη. Και η προσφορά έχει όρια. Σκέψου τις ανάγκες σου και προσπάθησε να καλύπτεις κάποιες από αυτές αντί να τις παραγκωνίζεις για τις ανάγκες των άλλων.

Θέσε προτεραιότητες

Τελευταία μας συμβουλή είναι η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, βασική αρχή της οργάνωσης και του προγραμματισμού. Αξιολογώντας υποχρεώσεις και επιθυμίες θα μπορέσεις να διαχειριστείς ορθά το χρόνο σου.