Αναζήτηση στο Goddess.gr

Προτιμάς την πισίνα στις διακοπές σου; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

  • 2
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Σου αρέσει το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά δεν θα έλεγες όχι να περάσεις κάποιες από τις διακοπές σου κολλημένη στην πισίνα ενός ξενοδοχείου. Εμείς προτιμούμε τις ελληνικές θάλασσες, αλλά αν επιλέξεις να περάσεις κάποιες στιγμές χαλάρωσης σε πισίνα, το goddess.gr σου επισημαίνει 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

View this post on Instagram

Who’s dreaming of vacay on a Saturday night? #tb

A post shared by Nadia Boule (@nadiaboule) on

Χλώριο vs Όζον

Οι πισίνες ως γνωστόν απολυμαίνονται με τη χρήση χλωρίου. Δεν θέλουμε να σε τρομάξουμε, αλλά το χλώριο απορροφάται από το δέρμα και σε μεγάλες συγκεντρώσεις ενοχοποιείται για διάφορες ασθένειες: δερματοπάθειες, καρκίνους, καρδιοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα κλπ. Φυσικά, αν δεν υπήρχε το χλώριο θα κινδυνεύαμε από πλήθος άλλων μολύνσεων, ειδικά σε πισίνες ανοικτές για το ευρύ κοινό. Υπάρχουν σαφή όρια για την προσθήκη χλωρίου, που κρίνονται ασφαλή για την υγεία του ανθρώπου, και πρέπει να τηρούνται σε κάθε πισίνα που επισκέπτεσαι. Το όζον είναι μια άλλη πιο υγιεινή μέθοδος απολύμανσης, αλλά δεν είναι τόσο συχνή, συνήθως εφαρμόζεται μια μίξη και των δυο μεθόδων. Όταν τηρούνται οι κανόνες και η πισίνα καθαρίζεται ενδελεχώς, είσαι ασφαλής.

https://www.instagram.com/p/Bkf0VONH9Ma/?hl=en&tagged=swimmingpool

Όχι αντηλιακό και προϊόντα μακιγιάζ

Είτε κολυμπάς σε ιδιωτική πισίνα, είτε σε πισίνα ξενοδοχείου καλό θα ήταν να μην φοράς αντηλιακό που μπορεί κάποιο συστατικό του να αντιδράσει με το χλώριο. Και φυσικά για να μην επιβαρύνεις το νερό της πισίνας. Σκέψου να κολυμπούν 30 άνθρωποι σε μια πισίνα και όλοι να φορούν δύο στρώσεις αντηλιακό! Επίσης, αν έχεις στο μυαλό σου να κολυμπήσεις και να βρέξεις το πρόσωπό σου, δεν χρειάζεται να βάλεις το βραδινό σου μακιγιάζ. Κάνε τις βουτιές σου, το ντουζ σου και βάλε αντηλιακό και ό,τι άλλο θες, μετά.

Ντους πριν και μετά την πισίνα

Κάνε ντουζ πριν και μετά τη βουτιά σου στην πισίνα. Πριν για να είσαι καθαρή μπαίνοντας στο νερό (όπως πρέπει να κάνουν και όλοι οι άλλοι!) και μετά για να φύγει από πάνω σου το χλώριο. Εννοείται ότι αν είσαι άρρωστη, έχεις κάποιου είδους λοίμωξη, κυστίτιδα κλπ δεν μπαίνεις στην πισίνα. Ο μεταβολισμός από τον οργανισμό σου του χλωρίου που απορροφάται από το δέρμα, ενδέχεται να «ρίξει» το ανοσοποιητικό σου. Better safe than sorry!

 

https://www.instagram.com/p/BkfPtfEnyKj/?hl=en&tagged=lapiscine

Χλώριο και αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η εισπνοή χλωρίου ή η ακούσια κατάποση νερού με χλώριο, αυξάνει τις πιθανότητες για αναπνευστική νόσο. Μάλιστα, οι ασθματικοί ασθενείς δεν πρέπει να πλησιάζουν καν πισίνες με χλώριο, ειδικά κλειστές. Αν δίπλα στην πισίνα σε πιάσει κάποιο σφίξιμο, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, να ξέρεις ότι είναι από το χλώριο και να απομακρυνθείς.

 

https://www.instagram.com/p/BiHVu1RgtA5/?hl=en&tagged=theswimmingpool

Φρόντισε τα μαλλιά σου στην πισίνα

Δεν μπορούμε να είμαστε τόσο κούκλες όσο η Ρόμι Σνάιντερ όταν κοιτούσε φιλήδονα τον Αλέν Ντελόν στην ταινία «La Piscine», όμως μια ιδιαίτερη προσοχή στα μαλλιά μας πρέπει να τη δείξουμε! Ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα ξανθά, μπορεί να παρατηρήσεις ότι παίρνουν μια πρασινωπή απόχρωση και να γίνονται άγρια-«ξασμένα» στις άκρες.

Καταρχάς, βρέξε τα μαλλιά σου με νερό πριν πέσεις στην πισίνα. Δημιουργεί ένα φίλτρο και εμποδίζει το χλώριο να εισχωρήσει στην τρίχα. Για τον ίδιο λόγο, μάζεψε τα μαλλιά σου σε ψηλό κότσο, κοτσίδα ή αλογοουρά. Τέλος, μετά το μπάνιο χρησιμοποίησε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό για να φύγει το χλώριο και κάνε οπωσδήποτε μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση.