Αναζήτηση στο Goddess.gr

Ντους το βράδυ ή το πρωί; Η επιστήμη έχει την απάντηση

  • 10
  •  
  •  
  •  
    10
    Shares

Ντους το βράδυ ή το πρωί; Να πλένεσαι κάθε πρωί ή μήπως πριν κοιμηθείς; Πότε είναι προτιμότερο να κάνεις το μπάνιο ή το ντους της ημέρας; Αν είσαι από τους πρωινούς τύπους που δε μπορούν να βγουν εκτός σπιτιού ή να λειτουργήσουν πριν μπουν στη μπανιέρα, μάλλον ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τις συνήθειές σου κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καλύτερη ώρα για να πλυθούμε είναι το βράδυ, πριν τον ύπνο. Το Goddess.gr σου δίνει όλα τα δεδομένα. Από εκεί και μετά η επιλογή είναι στο χέρι σου.

Γιατί να κάνεις ντους το βράδυ;

Το πλύσιμο του προσώπου αλλά και του σώματος επιβάλλετει το βράδυ, ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες για την απομάκρυνση τόσο των ρύπων αλλά και της γύρης που έχει καθίσει στο δέρμα αλλά και το τριχωτό της κεφαλής και του σώματος. Αν δε έχεις αλλεργίες, η ανάγκη για νυχτερινό μπάνιο είναι επιτακτική.

Από την άλλη, αν η απομάκρυνση της οσμής του ιδρώτα ή της γύρης δε σε πείθει, μάθε πως έρευνες μεγάλων πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα του Χάρβαρντ έχουν δείξει πως ένα ντους το βράδυ είναι άκρως χαλαρωτικό και βοηθάει στον ύπνο. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να έχει προηγηθεί τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι κι αυτό γι ανα μη διαταράξεις τη θερμοκρασία του σώματος.

Σε ποιες περιπτώσεις να μην κόψεις το πρωινό ντους

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δε μπορούν να σηκωθούν με τίποτα από το κρεβάτι και το μάτι δεν ανοίγει αν δεν πέσει πάνω τους νερό, τότε μάλλον θα έχεις πρόβλημα. Όπως έχει αποδειχτεί ένα πρωινό ντους ενεργοποιεί τον οργανισμό αλλά και το μεταβολισμό μας. Ενισχύει την εγρήγορση και κινητοποιεί για ολόκληρη την ημέρα.

Από την άλλη, αν είσαι λάτρης της πρωινής γυμναστικής, όπως καταλαβαίνεις το πρωινό ντους επιβάλλεται. Η οσμή του ιδρώτα δεν είναι η πιο ευχάριστη. Αν λοιπόν, ξυπνάς χαράματα για τζόκινγκ, επιβάλλεται το πρωινό ντους πριν ξεκινήσεις για τη δουλειά ή όποια άλλη δρατηριότητα.