Αναζήτηση στο Goddess.gr

Χρειάζεσαι μασάζ; 8 λόγοι που κάνει θαύματα στο σώμα σου

  • 11
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares

Πόσες είναι οι φορές που έχεις σκεφτεί τη φράση: «χρειάζομαι ένα μασάζ»; Όταν γυρνάς από το γραφείο εξαντλημένη, μετά από πολλές ώρες δουλειάς, ορθοστασίας ή ακόμα και μετά το γυμναστήριο; Ένα μασάζ θα σε ηρεμίσει. Θα ξεκλειδώσει τους μυς. Θα σου δώσει «καθαρή» ενέργεια. Θα ισιώσει τη μέση σου. Σκέφτεσαι όλα αυτά τα απλά, όμως η χαλαρωτική μάλαξη, το μασάζ, μπορεί να σου δώσει πολλά περισσότερα. Το goddess.gr συγκέντρωσε 8 λόγους που το μασάζ θα βοηθήσει τον οργανισμό και θα ανεβάσει την ψυχολογία σου.

Τι είναι το μασάζ;

Το μασάζ είναι άγγιγμα. Βασίζεται στην αφή, μια από τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες, την οποία έχουμε από τότε που ήμασταν μωρά. Αλλά και αργότερα με το άγγιγμα δείχνουμε την αγάπη μας στον σύντροφό μας, στα παιδιά μας, παρηγορούμε, στηρίζουμε έναν φίλο, φροντίζουμε έναν άρρωστο. Αυτή η μορφή θεραπείας – με την ευρύτερη έννοια – κρύβει πολλά ατού για το σώμα και το πνεύμα. Με τα χέρια μπορείς να προσφέρεις, αλλά και να δεχθείς βοήθεια και θεραπεία.

ᴍʏᴏғᴀsᴄɪᴀʟ ᴛʀɪɢɢᴇʀ ᴘᴏɪɴᴛ ᴛʜᴇʀᴀᴘʏ is a form of #remedial #massage #therapy in which direct pressure is applied to specified points on tender muscle tissue to bring about reduction in muscle tension and pain relief. When muscles and tendons become damaged, impaired, knotted, tense or immobile, #triggerpointtherapy provides an effective healing #treatment . It holistically treats the whole #body and traces the discomfort as far as possible back to the original cause, healing both the cause of the disorder as well as the symptoms. #endorphins #triggerpoint #myofascialrelease #massagetherapy #wellness #health #wellbeing #relaxation #holistic #physiotherapy #deeptissue #physicaltherapy #rehabilitation #healthyliving #healthybody #healthylifestyle #instagood #instahealth #triggerpointspecialist #therapytrainer #bodytherapist #wellnesscoach #rehabinstructor

A post shared by Endorphins (@endorphins.e) on

Τι σου προσφέρει το μασάζ;

Χαλαρώνει το σώμα

Όταν το σώμα είναι σε ένταση παράγει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Η υψηλή κορτιζόλη στο αίμα μπορεί να δημιουργήσει αύξηση σωματικού βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα στον ύπνο, δυσπεψία και πονοκεφάλους. Η θεραπεία με μασάζ κατεβάζει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα και το θέτει συνολικά σε στάδιο αποθεραπείας.

Μειώνει το στρες

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο τη στιγμή που σου κάνουν μάλαξη. Με το συχνό μασάζ αυξάνεται η ενέργειά σου, μειώνονται οι πόνοι και ανεβαίνει η διάθεσή σου.

Κατεβάζει την πίεση του αίματος

Η συστηματική μάλαξη μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τη συστολική και διαστολική πίεση, που σημαίνει μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εμφράγματος κλπ.

Χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα

Ο σκοπός φυσικά είναι αυτός. Να χαλαρώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σταματούν να πονούν οι μύες, αυξάνεται η ελαστικότητα και τεντώνει όλο το σώμα. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στους «πληγωμένους» μύες και μεταφέρονται θρεπτικά στοιχεία και οξυγόνο που βοηθούν το σώμα να αυτοθεραπευτεί. Το σώμα ανακουφίζεται καθώς απελευθερώνονται ενδορφίνες που αυξάνουν την ντοπαμίνη και τα επίπεδα σεροτονίνης – άρα και τα επίπεδα ευφορίας.

Αντίο πονοκέφαλε

Συχνά η ημικρανία και ο πονοκέφαλος οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος, στην κακή ποιότητα ύπνου και στο υπερβολικό στρες. Η μάλαξη τα βελτιώνει όλα αυτά, απλά πρέπει να θυμάσαι ότι δεν γίνονται θαύματα με μία μόνο φορά.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η συστηματική μάλαξη κάνει πιο ομαλή την κυκλοφορία του αίματος, το λεμφικό σύστημα λειτουργεί πιο σωστά και αποβάλλονται πιο αποτελεσματικά οι τοξίνες από το σώμα. Με την υπεραιμία που δημιουργεί το μασάζ σε ορισμένες περιοχές μπορείς να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα και τα πρησμένα πόδια.

#pijitwanita #pijitbadan #massage

A post shared by Lomi Lomi Massage (@lomilomi.massage) on

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Ένας βασικός λόγος για τους πόνους στο σώμα είναι η κακή στάση. Το μασάζ βοηθάει στους χρόνιους πόνους της μέσης, του αυχένα και της πλάτης, ειδικά σε ανθρώπους που είναι υπέρβαροι. Το μασάζ «ισιώνει» το σώμα.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Το χρόνιο στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό και δημιουργεί προβλήματα στον ύπνο. Το μασάζ δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του με φυσικό τρόπο από φλεγμονές και λοιμώξεις. Αυξάνει την ικανότητα του σώματος να μοιράσει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο σε όλα τα συστήματα, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

#massage #massagetherapy #pijit

A post shared by Lomi Lomi Massage (@lomilomi.massage) on