Αναζήτηση στο Goddess.gr

Φτιάξε σπιτική λεμονάδα με κουρκουμά και τζίντζερ

  • 56
  •  
  •  
  •  
    56
    Shares

Ο κουρκουμάς είναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά που σίγουρα γνωρίζεις, ειδικά αν είσαι λάτρης της ινδικής κουζίνας όπου χρησιμοποιείται κατά κόρον. Αυτό που ίσως δε γνωρίζεις είναι πως περιέχει μια πανίσχυρη φυσική ουσία την κουρκουμίνη με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική.

Γνωρίζοντας τις παραπάνω ιδιότητες κατανοείς πως το παρακάτω ρόφημα – η σπιτική λεμονάδα με κουρκουμά και τζίντζερ – θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου, όχι μόνο για την υπέροχη γεύση του αλλά και για τα οφέλη του στον οργανισμό! Και για να σου δώσουμε άλλο ένα κίνητρο, να σε ενημερώσουμε πως ο κουρκουμάς έχει και δράση… αντιγηραντική! To Goddess.gr φροντίζει για εσένα και για την ομορφιά σου. Ας δούμε βήμα – βήμα πώς φτιάχνεται η πιο γευστική κουρκουμολεμονάδα!

Τι θα χρειαστείς

  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κουρκούμά
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά – για έξτρα γεύση)

Πώς θα τη φτιάξεις

Γι΄ αρχή βράζεις το νερό, Βάζεις τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε ένα δοχείο που δε σπάει με το καυτό νερό και στη συνέχεια ρίχνεις μέσα το καυτό νερό. Αφήνεις το μείγμα για να βγουν τα αρώματα και η γεύση των μπαχαρικών για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνεις ρο μέλι κι ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Στραγγίζεις και προσθέτεις το χυμό του λεμονιού. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο να το πιείς(αφού πρώτα το σουρώσεις)!

Παραλλαγές

  1. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μαζί με το χυμό του λεμονιού και χυμό πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδούς. Όλα είναι θέμα γευστικών προτιμήσεων. Δοκίμασε διάφορες παραλλαγές μέχρι να βρεις αυτή που θα λατρέψεις.
  2. Αντί για μέλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιρόπι σφενδάμου ή στέβια για ακόμη πιο γλυκό αποτέλεσμα.
  3. Αν θέλεις να δώσεις ύφος αναψυκτικού στη λεμονάδα σου αντί για απλό νεράκι χρησιμοποίησε ανθρακούχο. Απλά σε αυτή την περίπτωση δε θα το βράσεις και θα αφήσεις το μείγμα για περισσότερη ώρα ώστε να αναδυθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Προσοχή: Επειδή ο κουρκουμάς έχει πολύ ισχυρή δράση καλό είναι αν λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτείς πρώτα το γιατρό σου πριν ξεκινήσεις να πίνεις σε συχνή βάση ροφήματα με κουρκουμά. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται από άτομα που έχουν χολόλιθους, εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες.