Αναζήτηση στο Goddess.gr

Τι δείχνουν οι λιγούρες σου για γλυκό ή αλμυρό;

  • 2
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Γλυκό ή αλμυρό, όποιες κι αν είναι οι λιγούρες που σε πιάνουν συχνά – πυκνά, εκτός από πείνα ίσως υποδηλώνουν πολλά περισσότερα. Μάθε τι δείχνουν μερικές από τις πιο συνηθισμένες λιγούρες. Το Goddess.gr σου αποκαλύπτει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις και σου προτείνει εναλλακτικές.

Λιγούρα για αλμυρά

Θέλεις απεγνωσμένα να φας οτιδήποτε αλμυρό; Ανοίγεις το ψυγείο και ψάχνεις για φέτα, καπνιστά και αλλαντικά, τουρσί κι οτιδήποτε άλλο περιέχει αλάτι; Τα πατατάκια και οι ξηροί καρποί με αλάτι είναι τα πρώτα που φεύγουν από το ντουλάπι με τα τρόφιμα; Τι μπορεί να σημαίνει η επιθυμία σου αυτή για αλάτι. Αν και μπορεί να είναι απολύτως αθώα, σε αρκετές περιπτώσεις, η συχνή τάση για αλμυρά δείχνει απορρύθμιση του θυρεοειδούς ή έλλειψης ιωδίου. Για να αντιμετωπίσεις την έντονη λιγούρα προσπάθησε να πίνεις νερό και να αυξήσεις την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, γιαουρτιού και ψαριών.

Λιγούρα για γλυκά

Δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες ημέρες του κύκλου οι περισσότερες γυναίκες έχουν λιγούρες για γλυκά. Ένοχες είναι οι ορμόνες και οι αλλαγές που συντελούνται. Η ανάγκη για γλυκό μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς ενοχές καταναλώνοντας φρούτα και γλυκαντικά που δεν προσθέτουν θερμίδες όπως για παράδειγμα η στέβια.

Λιγούρα για πικάντικα

Πιάνεις τον εαυτό σου συχνά να επιθυμεί ινδική, μεξικάνικη, ασιατική κουζίνα κι άλλα πικάντικα φαγητά; Μήπως τα επίπεδα του ψευδαργύρου σου είναι πεσμένα; Όπως και να έχει, το καλό με αυτή τη λιγούρα είναι πως αν δεν έχεις ευαίσθητο στομάχι ή άλλο πρόβλημα υγείας, δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατανάλωση πικάντικων υλικών όπως για παράδειγμα οι καυτερές πιπερίτσες ή πιπέρι καγιέν κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 τροφές για να χάσεις κιλά γρήγορα και αποτελεσματικά Να θυμάσαι: Σε γενικές γραμμές αν έχεις έντονη λιγούρα για κάποιο τρόφιμο, γλυκό, αλμυρό ή πικάντικο, είναι προτιμότερο να υποκύψεις στην αμαρτία παρά να στερηθείς ή να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις τη λιγούρα σου τρώγοντας ασύστολα ότι βρεθεί μπροστά σου. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή ο κανόνας είναι ο εξής: Παν μέτρον άριστον. Προσπάθησε να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου αλλά πάντα με σύνεση.