Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 μαγικά γιατροσόφια με γιαούρτι για να δοκιμάσεις

  • 15
  •  
  •  
  •  
    15
    Shares

Τη διατροφική αξία του γιαουρτιού πιθανότατα τη γνωρίζεις ήδη. Το αγαπημένο σου ολιγοθερμιδικό γεύμα όμως δεν είναι μόνο για… φάγωμα. Το γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για γιατροσόφια για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων. To Goddess.gr σου παρουσιάζει τις εναλλακτικές χρήσεις του! Ιδού…

1. Γιαουρτάκι για το έγκαυμα (όχι μόνο το ηλιακό)

Το γαλακτικό οξύ που εμπεριέχεται στο γιαούρτι βοηθά στη ρύθμιση και την επαναφορά του σωστού PH του δέρματος, επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης και αναγέννησης του δέρματος σε μικρά εγκαύματα. Η εφαρμογή του γιαουρτιού απευθείας στα εγκαύματα προσφέρει μια αναζωογονητική αίσθηση, μειώνει το κοκκίνισμα και το αίσθημα της κάψας.

Πώς θα το εφαρμόσεις

Πάρε ένα κεσεδάκι γιαούρτι από το ψυγείο. Με μια πετσετούλα ή γάζα καθάρισε την πληγείσα περιοχή και άπλωσε πάνω το γιαούρτι. Άφησέ το πάνω για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά. Επανέλαβε τη “θεραπεία”, 2 φορές την ημέρα έως ότου το δέρμα θεραπευτεί τελείως.

2. Θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι χρήσιμο και στη θεραπεία των μολύνσεων των ονύχων από μύκητες. Οι αντιμυκητιασικές ιδιότητές του αποτρέπουν στην ανάπτυξη των μικροοργανισμών ενώ η λευκαντική του επίδραση μειώνει κάπως την κιτρινωπή εμφάνιση των νυχιών που πάσχουν.
Πώς θα το εφαρμόσεις
Κάνε μασάζ με μικρή ποσότητα γιαουρτιού στα νύχια που έχουν το πρόβλημα. Άσε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό. Κάνε επανάληψη τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα, δύο φορές την ημέρα.

3. Μείωσε την πυτιρίδα

Το αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα του γιαουρτιού λειτουργεί επίσης καλά κατά της πιτυρίδας. Τα συστατικά του ρυθμίζουν το pH της κεφαλής και εμποδίζουν την ξηρότητα, μειώνοντας επίσης την εμφάνιση σμήγματος.

Πώς θα το εφαρμόσεις

Βρέξε τα μαλλιά, χώρισέ τα σε τμήματα και εφάρμοσε το γιαούρτι σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής. Άσε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνε χρήση 3 φορές την εβδομάδα.

4. Αντιμετώπισε τις άφτρες

Τα υγιή βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τους μικροοργανισμούς που προκαλούν τις άφτρες του στόματος. Χρησιμοποιώντας το γιαουρτάκι ως φάρμακο αποκαθίσταται το Ph και διευκολύνεται η διαδικασία επούλωσης.

Πώς θα το εφαρμόσεις
Βάλε λίγο γιαούρτι πάνω στα σημεία που έχουν εμφανιστεί άφτρες, 2 με 3 φορές την ημέρα. Συνέχισε τη θεραπεία μέχρι να εξαφανιστούν.

5. Καταπολέμηση της ακμής

Οι όξινες και αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο γιαούρτι μειώνουν την ακμή. Το απολεπιστικό αποτέλεσμα του γιαουρτιού απομακρύνει τη βρωμιά από τους πόρους . Ομοίως, το γιαούρτι οξυγονώνει το δέρμα, αφήνοντάς το φρέσκο ​​και ενυδατωμένο.

Πώς θα το εφαρμόσεις

Άπλωσε γιαούρτι σε όλο το πρόσωπό σου ή σε οποιαδήποτε περιοχή είναι επιρρεπής σε ακμή.
Άσε το να δράσει 30 λεπτά. Μόλις στεγνώσει, ξέπλυνε με χλιαρό νερό.
Χρησιμοποίησε το γιατροσόφι το 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.