Αναζήτηση στο Goddess.gr

3 αρχές του Πολεμιστή που θα σε φέρουν πιο κοντά στον πραγματικό σου εαυτό

  •  
  •  
  •  
  •  

Η σύγχρονη ζωή σε βάζει να τρέχεις όπως η γάτα που κυνηγάει την ουρά της. Χωρίς θυσίες και κόπο είναι δύσκολο να αποκτήσεις όλα αυτά που επιθυμείς. Αλλά αν κοιτάξεις προσεκτικά, η υπόσχεση για την περίφημη «επιτυχία» είναι κάτι πολύ σχετικό, και η απόκτησή της είναι ζήτημα πολυπαραγοντικό και φευγαλέο. Σου λένε ότι χωρίς κόπο επιτυχία δεν υπάρχει και όταν κουράζεσαι και αυτή η επιτυχία δεν έρχεται τα βάζεις με τον εαυτό σου. Το goddess.gr βρήκε τις τρεις αρχές του «πολεμιστή», που ίσως σε βοηθήσουν να ξεμπλοκάρεις το καταπιεσμένο σου δυναμικό.

 

Το αρχέτυπο του πολεμιστή κατά Γιούνγκ

Ο επιφανής Ελβετός ψυχαναλυτής Καρλ Γιούνγκ ερεύνησε και περιέγραψε πάγια ψυχικά μοτίβα της ανθρωπότητας, τα οποία αποκάλεσε αρχέτυπα. Τα αρχέτυπα είναι καλά ριζωμένες αντιλήψεις του εαυτού, κληρονομικές εγγραφές στο DNA, που λειτουργούν σαν πλαίσια για να αναπτύξεις όλο σου το δυναμικό. Ένα από τα βασικά αρχέτυπα (υπάρχουν κι άλλα φυσικά, και μεγάλη ανάλυση για το θέμα κάτι που δεν θα κάνουμε εδώ) είναι εκείνο του «πολεμιστή». Στη σύγχρονη εποχή, ο πολεμιστής είναι ο άνθρωπος που αγωνίζεται, αλλά είναι και κάτι περισσότερο από αυτό. Μεταξύ άλλων, αναπαριστά τη σημασία του να ζεις με θάρρος, να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου και να μην τρέχεις μακριά από τα προβλήματα.

https://www.instagram.com/p/BixsZmKH-3V/?hl=en&taken-by=pr_grand

Διάβασε τρεις συμπεριφορές του «πολεμιστή», που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να ξεδιπλώσεις το κρυφό σου δυναμικό.

1. Ζήσε με θάρρος

Ο πολεμιστής αγκαλιάζει τις αντιξοότητες και τις χρησιμοποιεί για να γίνει πιο δυνατός. Τις βλέπει σαν μια πηγή δύναμης για να κατακτήσει τους στόχους, να νικήσει τους φόβους και να συναντήσει την επιτυχία. Ο κοσμολόγος Stephen Hawking είναι μία τέτοια φιγούρα θάρρους. Η ζωή του άλλαξε όταν διαγνώστηκε στα 21 με τη νόσο του κινητικού νευρώνα και έζησε 56 χρόνια χωρίς να μπορεί να μετακινήσει το σώμα του. Πολλοί θα έπεφταν σε κατάθλιψη ή θα αυτοκτονούσαν, αλλά εκείνος δεν είδε ποτέ τον εαυτό του ως ανήμπορο, παρά άφησε το πνεύμα του να ταξιδέψει στους γαλαξίες.

Στη ζωή τα εμπόδια πέφτουν βροχή, αλλά το σύμβολο του πολεμιστή σού λέει ότι έχεις να επιλέξεις: Θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να ηττηθεί ή θα αντιμετωπίσεις με θάρρος και κουράγιο κάθε αντιξοότητα;

 

Follow my personal page @chrisp3rry

A post shared by Maya Angelou (@maya_angelou_fanpage) on

2. Μη φοβάσαι την αντιπαράθεση

Το αρχέτυπο του πολεμιστή μάς δείχνει ότι πρέπει να είσαι διατεθειμένη να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με δράκους και να τους αποκεφαλίσεις. Τι σημαίνει αυτό; Οι δράκοι είναι μεταφορικά οι φόβοι, οι ανασφάλειες και ό,τι σε εμποδίζει να φτάσεις τους στόχους και τα όνειρά σου. Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε δύσκολα ζητήματα όπως: να ζητήσεις μια αύξηση, να αντιμετωπίσεις το μπούλινγκ, να δεις καθαρά τις ανασφάλειες και τις αδυναμίες σου, να εντοπίσεις τα λάθη και να γιατρέψεις τα «τραύματά» σου. Αυτό δεν σημαίνει να είσαι διαρκώς στην «τσίτα». Αλλά θα μπορούσες να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μην τρέχει μακριά από τα προβλήματα. Δεν λέμε ότι είναι εύκολο! Ξεκίνα σήμερα κιόλας. Διάλεξε κάτι που φοβάσαι και κάντο.

https://www.instagram.com/p/Biurg5hnNI8/?tagged=churchill

3. Να παλεύεις για το σωστό

Ο Βρετανός πολιτικός Winston Churchill στον πόλεμο με τους Ναζί είπε: «Μπορεί να πρέπει να αγωνιστείς όταν δεν υπάρχει ελπίδα για νίκη, γιατί είναι καλύτερο να χαθείς παρά να ζεις σαν σκλάβος». Το μοτίβο συμπεριφοράς του πολεμιστή είναι να αντιλαμβάνεσαι τι διακυβεύεται, αλλά να κάνεις αυτό που είναι το σωστό.

Αν πιστεύεις στην καρδιά σου ότι κάτι είναι δίκαιο σε μια ευθεία αντιπαράθεση καλού-καλού, διάλεξε στρατόπεδο. Ο Τσόρτσιλ έκανε την επιλογή να το παλέψει. Σημαντικό φυσικά είναι να διαλέγεις τις μάχες σου. Θα σε θυμούνται για τις μάχες που έδωσες, αλλά και για αυτές που δεν έδωσες. Ρώτα τον εαυτό σου αν ο σκοπός σου είναι προς την πλευρά της δικαιοσύνης και κάνε την επιλογή. Ο «πολεμιστής» αφού κάνει την επιλογή μένει πιστός ανεξάρτητα από το κόστος.

https://www.instagram.com/p/BiSgKl2HKRY/?taken-by=supersoul