Αναζήτηση στο Goddess.gr

Στην Καλαμάτα δεν χορεύουν μόνο… καλαματιανό

  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Αν σου αρέσει ο χορός, φυσικά όχι μόνο το καλαματιανό αλλά και ο σύγχρονος χορός και οι ερμηνευτές του, η Καλαμάτα σε περιμένει 13-22 Ιουλίου στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Για δέκα μέρες κάθε χρόνο η πόλη γεμίζει με καλογυμνασμένους χορευτές διεθνούς φήμης. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ-διαμάντι που τοποθετεί την Ελλάδα στον καλλιτεχνικό χάρτη της Ευρώπης, αφού σε όλα τα χρόνια της διοργάνωσής του έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα του χορού παγκοσμίως.

 

#kalamatadancefestival #3timesrebel #kalamata #dance #kalamatainternationaldancefestival

A post shared by Sies tmhklmt (@chris_stathakopoulos) on

Ο ναός του σώματος

Η προσέγγιση της νέας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα για τη φετινή διοργάνωση έχει μια πολύ πραγματική και ανθρώπινη χροιά. Το πρόγραμμα φέτος, είναι ένας ύμνος στο ανθρώπινο σώμα και στις άγνωστες και αμέτρητες δυνατότητές του. Οι χορευτές γνωρίζουν ότι ο χορός είναι ανθρώπινη ανάγκη. Τώρα καλούμαστε όλοι να συναιστανθούμε το νόημα του σώματος και που μπορεί να φτάσει…

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ καλούνται να αναλογιστούν τις πραγματικές τους δυνάμεις, βλέποντας χορευτές, ακροβάτες, εικαστικούς, μουσικούς και ποιητές να δοκιμάζουν τα όρια του δικού τους ανθρώπινου σώματος, της κίνησης και της ύπαρξης.

Φέτος, είκοσι ξένοι χορευτές και χορογράφοι, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, και διαφορετικά είδη -από σύγχρονο τσίρκο ως street dance- θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας.

Ποιοι θα χορέψουν

Από τους πιο σημαντικούς, να αναφέρουμε τον Olivier De Sagazan, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Josef Nadj, που θα συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, τον πρωτοπόρο Wim Vandekeybus με την ιστορική ομάδα Ultima Vez, την Svalbard Company, το δίδυμο Marquese Scott και Poppin John, που επίσης πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα, και την Compañia Sharon Fridman, που ανοίγει θεαματικά το Φεστιβάλ.

 

You and I are earth 3

A post shared by Olivier de Sagazan (@sagazan) on

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Δεκατέσσερις παραγωγές στο Μέγαρο Χορού, επτά στην Κεντρική Σκηνή και επτά στο Στούντιο.
– Οκτώ υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία
της Καλαμάτας, κάθε μέρα στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.
– Έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj με τίτλο Inhancutilitatem στo στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού
και μία μουσική βραδιά επίσης με ελεύθερη είσοδο.
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με δύο επαγγελματικά σεμινάρια χορού, ένα masterclass,
ένα εργαστήρι για παιδιά και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ.

Info:

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ό,τι χρειαστείς για το φεστιβάλ θα το βρεις στο www.kalamatadancefestival.gr
& οι απορίες σου για την πόλη θα λυθούν στο www.kalamata.gr.