Αναζήτηση στο Goddess.gr

Ήθελες να γίνεις μπαλαρίνα όταν μεγαλώσεις; Ταξίδεψε από τη Λίμνη των Κύκνων ως την Ιουλιέτα

  • 6
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Αν κάποια στιγμή στα παιδικά σου χρόνια είχες φανταστεί τον εαυτό σου ως μπαλαρίνα και αν τρελαίνεσαι ακόμα για tutu και κλασικό μπαλέτο αλά Λίμνη των Κύκνων πρέπει σίγουρα να δεις την παράσταση «Ο χορός είναι η Ζωή μου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Ο χορός είναι όλη μου η ζωή»

Πρόκειται για μια παραγωγή που έχει παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων που στερεοτυπικά όλοι έχουμε συνδέσει με τις μπαλαρίνες: «Η λίμνη των κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Ζιζέλ», «Δον Κιχώτης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κ.ά.

Η παράσταση ονομάστηκε «Ο χορός είναι η ζωή μου» γιατί η φράση είναι είναι η μόνιμη επωδός των χορευτών. Η διάσημη μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια έλεγε: «Το μπαλέτο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το μπαλέτο, πρέπει να ξεκινήσει από παιδί. Με όλες τις άλλες τέχνες μπορεί να ασχοληθεί και αργότερα… Όταν πρωτοπήγα να μάθω μπαλέτο, ήμουν οκτώ χρόνων. Στα 18 μου ήμουν ήδη στη σκηνή του Μπολσόι. Ο χορός είναι όλη μου η ζωή..»

Φυσικά, όλοι οι χορευτές που θα παρελάσουν στο Μέγαρο Μουσικής, 20-22 Απριλίου, πιστεύουν το ίδιο πράγμα.Από τη Λίμνη των Κύκνων ως την Ιουλιέτα

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή κορυφαίων στιγμών από τις πιο διάσημες χορογραφίες κλασικού μπαλέτου, δίπλα σε φράσεις που εξηγούν γιατί ο χορός είναι για τους χορευτές το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της Τέχνης.

Τα πιο διάσημα pas de deux του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την Λίμνη των κύκνων, αλλά και από την Ωραία Κοιμωμένη ή τη Ζιζέλ, συνδυάζονται με σπουδαίες φράσεις διασημοτήτων του χορού, όπως του Ρούντολφ Νουρέγεφ που έλεγε: «Το pas de deux είναι ο σπουδαιότερος διάλογος αγάπης…» ή «Ζεις για όσο διάστημα χορεύεις.. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο χορός, και πριν μαραθεί το σώμα μου, θα συνεχίσω να χορεύω μέχρι την τελευταία στιγμή, να πίνω την κάθε χορογραφία μέχρι την τελευταία σταγόνα..»

Τα ζευγάρια που θα χορέψουν

Δεν θα σε κουράσουμε με λεπτομέρειες και πολλά ρώσικα ονόματα, αλλά θα αναφέρουμε τα ζευγάρια που θα ξεχωρίσουν στη σκηνή. Από τα Μπολσόι το ζευγάρι Μαρία Αλεξάντροβα και Βλαντισλάβ Λαντραντόφ. Μάλιστα η Αλεξάντροβα, χαρακτηρίστηκε από τους New York Times «το φωτεινό αστέρι της νέας γενιάς χορευτών του Μπολσόι».

Ένα άλλο ζευγάρι από το θέατρο Μπολσόι είναι ο πρώτος χορευτής Αλεξάντρ Βολτσκόφ και η σολίστ Αναστασία Γκοριάτσεβα. Ο Βολτσκόφ υπήρξε βασικός χορευτής στις παραστάσεις του Καρυοθραύστη του Γιούρι Γκριγκορόβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Балет Большого теат­ра вернулся в Японию с масштабным туром, открыв гастроли жем­чужиной репертуара – легендарным "Лебеди­ным озером". Желаем незабываемых впечатлений и артист­ам, и зрителям! Bolshoi Ballet comes back to Japan with a massive tour openi­ng with the legendary "Swan Lake". We wish an unforgett­able expirience to both the artists and the audience! Фото: Батыр Аннадурд­ыев / Photo by Batyr Annadurdyev #BolshoiJapanTour #большой #большойтеатр #балет #большойбалет #гастроли #лебединоеозеро #bolshoi #bolshoitheatre #ballet #bolshoiballet #swnlake #tour

A post shared by Большой Театр (@bolshoi_theatre) on
Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux, καθώς και αποσπάσματα από τις παραστάσεις: H λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κάρμεν, Ραϋμόντα, Μπαγιαντέρα, Ο θρύλος της αγάπης, Κουρσάρος, Σεχραζάντ.

Info:

Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Εισιτήρια Εδώ