Αναζήτηση στο Goddess.gr

Η πρωταγωνίστρια του Sex & The City που «κατεβαίνει» για Δήμαρχος Νέας Υόρκης!

  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Στην αρχή δεν το πιστέψαμε για τη Σίνθια Νίξον, καθότι τα fake news είναι η νέα ιλαρά στο διαδίκτυο. Κατόπιν, καταλάβαμε ότι όντως η κοκκινομάλλα δικηγόρος «Μιράντα Χομπς» του Sex and The City έβαλε υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης – εντάξει όχι για Πρόεδρος ακόμα!

Η 51χρονη ηθοποιός που φέρει ένα βαρύγδουπο επώνυμο – Νίξον λεγόταν και ο 37ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών – έκανε την ανακοίνωσή της μέσω twitter με τη φράση: «Αγαπώ τη Νέα Υόρκη και σήμερα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για κυβερνήτρια». Και θα την ψηφίσουν πολλοί celebrities!

Διαπλεκόμενα και σεξιστικοί διαξιφισμοί

Η Σίνθια Νίξον, που έγινε πασίγνωστη μέσα από το ρόλο της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Sex and the City, δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί και είπε να ασχοληθεί με την πολιτική. Είναι εδώ και χρόνια ακτιβίστρια υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων και ζει με τη σύζυγό της Κριστίν Μαρινόνι – η οποία εργαζόταν στο πλευρό του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο. Αντίπαλος της Σίνθια είναι ο εν ενεργεία κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, που διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

https://www.instagram.com/p/BXlNdCPFJ5F/?hl=en&taken-by=cynthiaenixon

Και εκεί που θα πιστεύαμε ότι ένας… άντρας θα διατύπωνε προσβλητικά σχόλια για αυτή την υποψηφιότητα, γελαστήκαμε. «Ανειδίκευτη λεσβία» χαρακτήρισε την Νίξον, η επίσης λεσβία και πρώην υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Κριστίν Κουίν. Χαρακτηρισμό για τον οποίο αργότερα ζήτησε συγγνώμη, αλλά ήταν πολύ αργά. Ήδη είχε γίνει viral και η Σίνθια Νίξον το έχει κάνει σχεδόν σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας, που μόλις ξεκίνησε.

Η Κουίν, που ήταν αντίπαλη του ντε Μπλάσιο στις εκλογές της δημαρχίας του 2013, δήλωσε: «Είμαι έκπληκτη από αυτόν τον αγώνα. Η Σίνθια Νίξον ήταν αντίθετη στην ύπαρξη μιας κατάλληλης λεσβίας στη θέση της δημάρχου. Τώρα θέλει να γίνει η ίδια μια ανειδίκευτη λεσβία κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Πρέπει να έχεις τα προσόντα και την εμπειρία. Δεν έχει τα προσόντα για να γίνει δήμαρχος».

Η Σίνθια είναι σκληρό καρύδι

Η Νίξον – που όπως διαβάζουμε στην περιγραφή της στο τουίτερ είναι «ηθοποιός για μια ζωή» – απάντησε με μια… θεατρική παράσταση στο Stonewall Inn του Greenwich Village,  που είναι κομβικό σημείο του κινήματος των δικαιωμάτων των γκέι.

Ανοίγοντας την ομιλία της υπογράμμισε:

«Καλωσήρθατε ανειδίκευτες λεσβίες – και ειδικευμένες. Δεν έχω πτυχίο από το Τμήμα Λεσβιακών Υποθέσεων. Αλλά προς υπεράσπισή μου, υπάρχει πολλή γραφειοκρατία». Το κατάμεστο μπαρ χειροκρότησε την Σίνθια και το twitter έκανε πάρτι:

Η κούρσα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά όπως λέει η σύζυγος της Σίνθια: «Όσοι τη γνωρίζουν δεν έχουν εκπλαγεί που έβαλε υποψηφιότητα. Και μπήκε για να κερδίσει».

 

She meant Richard, but I'll take it. #HearOurVote #PowerToThePolls #WomensMarchNYC

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) on