Αναζήτηση στο Goddess.gr

10 φράσεις του Στίβεν Χόκινγκ που πρέπει να γίνουν κανόνες στη ζωή σου

  • 706
  •  
  •  
  •  
    706
    Shares

Ο Στίβεν Χόκινγκ, εκτός από σπουδαίος φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας, ήταν και ένας μοναδικός άνθρωπος. Φεύγοντας από τον δικό μας κόσμος στα 76 του χρόνια, παρ’ότι οι γιατροί του είχαν εξηγήσει πως είχε μόλις δύο χρόνια ζωής στα 21 του, ο Hawking ξεχώρισε και για το μοναδικό τρόπο σκέψης του και για τις ιδέες που είχε εκφράσει στη διάρκεια της ζωής του. Εμείς ξεχωρίσαμε 10 φράσεις της μεγάλης αυτής προσωπικότητας και θα φροντίσουμε να τις κάνουμε κανόνα στη ζωή μας. Ξεκινάμε κοιτώντας ψηλά στα αστέρια…

1. «Θυμήσου να κοιτάς τα αστέρια και όχι τα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις ό,τι βλέπεις και να αναρωτιέσαι τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος. Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Σημασία έχει απλώς να μην τα παρατήσεις».2. «Το Σύμπαν δε θα άξιζε πολλά αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς»

3. «Η ζωή θα ήταν τραγική αν δεν ήταν αστεία».

https://www.instagram.com/p/BgV3ajVHWaG/?tagged=hawking

4. «Έζησα με την προοπτική ενός πρόωρου θανάτου για τα τελευταία 49 χρόνια. Δε φοβάμαι το θάνατο αλλά δε βιάζομαι και να πεθάνω. Έχω τόσα να κάνω».

5. «Όσοι περηφανεύονται για το IQ τους είναι οι χαμένοι»

6. «Το μυαλό είναι σαν ένας υπολογιστής που θα σταματήσει να δουλεύει όταν χαλάσουν τα εξαρτήματά του. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή για τους χαλασμένους υπολογιστές, αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι».

7. «Οι προσδοκίες μου είχαν μηδενιστεί όταν ήμουν 21 ετών. Από τότε και έπειτα όλα είναι δώρο».

https://www.instagram.com/p/BgV22PNA7nv/?tagged=hawking

 


8. «Είμαστε απλώς ένα εξελιγμένο είδος πιθήκων σε έναν μικρό πλανήτη ενός πολύ μέτριου άστρου. Αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε το Σύμπαν. Αυτό μας κάνει κάτι πολύ μοναδικό».

9. «Ποτέ μη σταματάτε να εργάζεστε. Η εργασία σου δίνει νόημα και σκοπό και η ζωή είναι άδεια χωρίς αυτή».

10. «Αν είστε πολύ τυχεροί και βρείτε την αγάπη, θυμηθείτε ότι είναι σπάνια και μην τη πετάξετε».